VI ARBETAR

MED KULTUR & UNDERHÅLLNING

Kulturnytt

Nu presenterade kulturminister Parisa Liljestrand kulturdepartementets delar av budgetpropositionen för 2023 vid en pressträff. Bland annat presenterades att regeringen förstärker stöden till de enskilda konstnärerna och kulturskaparna inom samtliga konstarter i syfte att möjliggöra fler långa stipendier. www.regeringen.se

Världskulturmuseet

Honjo i samarbete med Världskulturmuseet inför Kora Musik Festival Sweden.

KORA MUSIK FESTIVAL SWEDEN är en festival inspirerad av Kora musik i Väst Afrika. På festivalen kommer afrikanska Kora musiker uppträda tillsammans med svensk musiker.

Honjo ser fram emot Kora festivalen 2023 i Göteborg. Festivalen kan i fortsättningen vara en viktig del i det kulturella utbudet för att skapa möten och ge en chans till upplevelser och utövande. Evenemanget kommer att vara fysiskt, men med livestreaming inslag. Förberedelsearbetet i styrelsen för Honjo är på gång och samarbetet med er alla blir spännande. Projektets idé är byggd på samarbeten mellan lokala, nationella och internationella artister och musiker för att arrangera mångkulturella arrangemang. ”KORA MUSIK FESTIVAL SWEDEN” äger rum från 25-27 augusti 2023, med tre ställen och två musikscener blir det en välkomnande musikfest efter pandemin.

Jali Mansa Susso

Kebba Susso Ak/ a Jali Mansa Susso är bokad för KORA MUSIK FESTIVAL SWEDEN 2023 på Världskulturmuseet. Jali Mansa Susso är en ung gambiska sångare, kompositör och Kora spelare som är bostättad i Wien, Österrike. Han sjunger på Mandinka. Jali Mansa Sussos främsta influenser är Roots Reggae, västafrikansk musik och jazz. Han är välkänd bland Kora musiker. Som barn hade Jali Mansa Susso turnerat med sin pappa runt om Gambia, Senegal, Mali och Guinea Bissau.

Jali Mansa Susso

Fridag 13 oktober, Världskulturmuseet.

Biljett släpps: https://secure.tickster.com/sv/7gut5ul6b9mpnln/products

Afrikansk Kulturdag & Hållbart Musikliv

Syftet med Afrikansk Kulturdag & Hållbart Musikliv är dels att Göteborgspubliken ska möta nya svenska och afrikanska artister, dels att skapa en mötesplats mellan göteborgska, nationella och internationella musiker och artister. Genom en barnvänlig festival där musiken står i centrum och en klar jämställdhetspolicy vill vi vara en förebild för framtidsgenerationen. Eventet är även för att utveckla afrikansk musik och kulturscen i Göteborg, att träffa nya människor och främjar musik och kulturell integration. Festivalen är för alla att ta chansen att ta åt sig den fantastiska musikaliska kulturen i Göteborg. Afrikansk Kulturdag & Hållbart Musikliv samarbetar med Nordstan, The African Way, Kulturhuset, Göteborgs Stad, Kulturrådet, Kulturungdom, Kulturhus Kviberg, Göteborgs University, Elteck och många olika föreningar.

Program

Musik, dans, modevisning, workshop, diskusion forum, seminarier för internationell kulturutveckling och samarbete.

Plats: Nordstan; Datum: 10 till 11 juni 2023; Tid: Lördag, kl. 10-18; Söndag, kl. 11.17.

Plats: Kulturhus Kviberg; 10 juni, kl. 20-03.

X